Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Watdesign.nl DESIGN & INTERIEUR BLOG OVER TRENDY WOONACCESSOIRES EN MODERNE MEUBELS
Watdesign.nl

Design badkamer: voorbeelden & inspiratie

De badkamer inrichting is een grote investering.  In dit badkamer advies vind je alvast enkele leuke voorbeelden terug van design badkamers, klassieke badkamers en moderne badkamers. We hebben ook enkele belangrijke tips en weetjes verzameld.

 

Design badkamers

Een design badkamer oogt heel futuristisch en voelt meestal ruim aan door het minimalistische design. Zoals je op boven- en onderstaande badkamers voorbeelden ziet is er tussen de design badkamers al een wereld van verschil. Belangrijk is om een design badkamer te kiezen waar je je goed bij voelt.

design badkamer in hout

Door de hedendaagse interieur normen zijn de meeste badkamer elementen steeds ergonomisch. Bij design badkamers kan het echter wel eens voorkomen dat vorm primeert over functie. Wanneer je naar een badkamer winkel gaat kijk je dus best grondig na of de badkamer wel gebruiksvriendelijk is. Tegenwoordig zijn er heel wat badkamer meubels met lage, brede wasbakken, deze zien er trendy uit maar kunnen amper water houden.

 

Klassieke badkamer

Net zoals bij de moderne badkamers komen klassieke badkamers in heel wat vormen en kleuren. Toch hebben klassieke badkamers één ding gemeen: wanneer je voor een klassieke badkamer kiest, kies je voor een rustgevend en rijkelijk gevoel. Bij het inrichten zorg je best voor meubelen en decoratie die makkelijk te onderhouden zijn. Zo maakt men dikwijls de fout stof te gebruiken in klassieke badkamers. Hoewel dit zeer warm en gezellig oogt is het toch een hele klus om te onderhouden. Probeer dus voor materialen te gaan die makkelijk te onderhouden zijn of creëer warmte door gebruik te maken van decoratie en kleuren.

 

Originele badkamers

Een vleugje originaliteit in de badkamer is altijd mooi meegenomen. Bij deze badkamer werd een aquarium ingebouwd in de douche. Een mooie oplossing om meer natuurlijke lichtinval te verkrijgen en het claustrofobisch gevoel te beperken. Het boeiend schouwspel maakt douchen in de badkamer net iets leuker!

originele design badkamer

 

Kleurrijke badkamers

Kleur creëert gezelligheid en geeft een extra dimensie aan een ruimte. Hier zie je enkele badkamers voorbeelden met originele en opvallende kleuren. Uiteraard kan je het kleurgebruik volledig zelf bepalen en is dit afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Het is wel aan te raden te opteren voor sobere kleuren voor de tegels aangezien deze een hele poos moeten meegaan en niet zo snel overschilderbaar zijn als muren. Als je in de badkamer plekjes hebt die niet in contact komen met water kan je deze gerust tegelvrij houden. Zo kan je met een beperkt budget en werk een totale make-over doen in enkele uren tijd.

design badkamer met kleur

 

Goedkope badkamers

Dat de badkamer niet altijd een dure investering hoeft te zijn kan je zien op de volgende badkamers voorbeelden. Heb je zelf nog leuke, originele, trendy design badkamers voorbeelden, dan mag je ze altijd doorsturen!