Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Watdesign.nl DESIGN & INTERIEUR BLOG OVER TRENDY WOONACCESSOIRES EN MODERNE MEUBELS
Watdesign.nl

Moderne vloeren voor je interieur: inspiratie & prijzen

Wanneer je een modern interieur wil creëren, is de vloer een belangrijke en bepalende factor. Moderne vloeren moeten ruimtelijk, strak, glad en tijdloos ogen. Er bestaan tegenwoordig een heleboel materialen waarmee je een prachtige, strakke vloer kan plaatsen in elke woonruimte. Om de moderne look te versterken, kun je de vloer ook laten doorlopen doorheen meerdere ruimtes. We bespreken kort enkele populaire en uitstekende vloermaterialen met een moderne uitstraling.

 

1. Betonvloeren

De laatste jaren zijn (gepolierde) betonvloeren erg trendy in huis. Dit is een massieve en naadloos gegoten betonplaat van minstens 7 centimeter dik. Als afwerking wordt de betonvloer gepolierd met een vlindermachine. Dit houdt in dat de toplaag mooi glad en vlak gemaakt wordt. Indien gewenst, is het mogelijk om voegen in de vloer te laten slijpen om een tegellook te bekomen.

Ook kan je kiezen voor een vloer van printbeton. In plaats van de betonvloer te polieren, krijgt deze een afwerkingslaag die de look van een materiaal naar keuze imiteert. Met behulp van stempelmatten wordt een patroon van hout, natuursteen, tegels, of kasseien in de betonvloer geprint.

Prijs: €50 à €130 per vierkante meter.

 

2. Gietvloeren

Ook kunststof gietvloeren zitten in de lift. Deze zelfnivellerende, naadloze vloeren zijn uiterst hygiënisch en snel te plaatsen. In tegenstelling tot betonvloeren, zijn gietvloeren slechts enkele millimeters dik. Bij renovatieprojecten kunnen ze zo rechtstreeks op de bestaande vloer gegoten worden. Je kan opteren voor een epoxy gietvloer of een polyurethaan gietvloer. Een PU gietvloer is beter geschikt voor interieurs, omdat epoxy gietvloeren gevoeliger zijn voor krassen, scheurtjes en verkleuring. Lees hier meer over een design gietvloer. 

Prijs: €70 à €120 per vierkante meter. 

 

3. Keramische tegels

Keramische tegels bestaan uit een mix van zand, klei en overige natuurlijke additieven. De tegels zijn erg sterk en gemakkelijk in onderhoud. Het gamma is bovendien bijzonder groot; er is heel wat variatie in uiterlijk naargelang het bakproces en de samenstelling. Zo zijn er bijvoorbeeld terracottategels (poreuze, mediterraanse tegels), porcellanato tegels (met grote krasweerstand), DHG tegels (dubbelhard gebakken), splijttegels en volkeramische tegels.

Prijs: €20 à €85 per vierkante meter. 

 

moderne vloeren