Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Watdesign.nl DESIGN & INTERIEUR BLOG OVER TRENDY WOONACCESSOIRES EN MODERNE MEUBELS
Watdesign.nl

Steenstrips voor een trendy interieur!

Op zoek naar een modern en origineel materiaal om je muren mee te bekleden? Dan zijn steenstrips misschien wel iets voor jou. Met deze ruwe maar trendy ogende muurbekleding til je je interieur ongetwijfeld naar een hoger niveau. In dit artikel lees je meer over de eigenschappen en prijs van steenstrips.

 

Wat zijn steenstrips en welke voordelen hebben ze?

Steenstrips zijn dunne, verzaagde schijfjes baksteen van gemiddeld 2 centimeter dik. Deze worden ook wel ‘muretto’s’ of ‘wall cladding’ genoemd. Ze kunnen ook gemaakt zijn uit natuursteen, kunststof, beton of gips. Steenstrips kunnen exterieur als gevelbekleding toegepast worden, maar dus ook binnenshuis. Qua uitzicht zijn ze vrijwel niet te onderscheiden van een muur die uit volle stenen bestaat. Dankzij hun geringe dikte en licht gewicht zijn de strips ruimtebesparend en praktisch om mee te werken.

Wat de uitvoering betreft is er veel keuze. Steenstrips bestaan in verschillende kleuren, texturen, vormen en motieven (spikkels, marmermotief,…). Om die reden passen ze naadloos in elke interieurstijl. Vaak wordt in huis gekozen voor een combinatie van verschillende kleuren of tinten stenen. Zo creëer je een uniek, speels, warm en stijlvol geheel.

 

steenstrips

 

Waar worden steenstrips gebruikt?

Steenstrips misstaan eigenlijk in geen enkele ruimte in huis. Ze duiken weliswaar het vaakst op in de woonkamer, eetkamer en badkamer. In interieurs worden de strips vooral toegepast als accentmuur. Een hele kamer met strips bekleden dreigt al snel chaotisch over te komen. Met zwarte wall cladding kun je een industriële look bekomen, terwijl je in een badkamer beter voor lichte en rustgevende kleuren (witte stenen) kiest. Met rode kleurtinten creëer je dan weer een ‘loftgevoel’.

 

Prijs van steenstrips

Steenstrips zijn iets duurder dan gewone bakstenen. Je betaalt een meerprijs van circa 20 procent. Dit heeft te maken met de extra zaagkosten. De prijzen van steenstrips hangen ook af van soort tot soort, maar over het algemeen mag je rekenen op een prijs van 150 euro per vierkante meter. Deze prijs is inclusief professionele plaatsing en BTW!

Indien je ervoor kiest om de strips zelf aan te brengen, zul je vanzelfsprekend minder betalen. Reken dan op 50 à 100 euro per m². Het aanbrengen van de muretto’s tegen de bestaande muur gebeurt overigens door middel van een speciale (mortel)lijm. Om zeker te zijn van een snel en foutloos resultaat, is het steeds aan te raden beroep te doen op een specialist.

 

steenstrips interieur