Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Watdesign.nl DESIGN & INTERIEUR BLOG OVER TRENDY WOONACCESSOIRES EN MODERNE MEUBELS
Watdesign.nl

Design gietvloer: soorten en prijzen

Wil je je woning net dat tikkeltje meer uitstraling geven? Kies dan voor een design gietvloer. Dankzij hun naadloze look passen ze goed in een strak interieur. Deze vloeren zijn onderhoudsvriendelijk en goedkoper dan traditionele vloertegels. Ontdek hier welke design gietvloeren er momenteel verkrijgbaar zijn en hoeveel ze kosten.

 

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer wordt letterlijk gegoten op een bestaande ondergrond. Daardoor zijn er ook geen naden zichtbaar. Daardoor lijkt het alsof de ruimtes in elkaar doorlopen. Dit soort vloeren zie je vaak in design woningen en in grote bedrijfsruimtes. Er bestaan verschillende soorten gietvloeren. Ze hebben elk hun voor-en nadelen.

Witte gietvloer
Witte gietvloer

 

Materialen design gietvloeren

PU gietvloer 1) Polyurethaan (PU)

Deze gietvloer is ideaal voor renovaties. Ze zijn goed aan te brengen op minder stabiele ondergronden. Daarnaast zijn ze goed beschermd tegen scheuren. Bovendien zijn ze ook eenvoudig schoon te maken. Een polyurethaan gietvloer kan contactgeluid dempen. Je kan ze verkrijgen in verschillende RAL-kleuren en passen in elke stijl woning.

Klik hier voor meer informatie en inspiratie voor PU-vloeren.

 

 

 

design gietvloer in epoxy

2) Epoxy

Epoxy gietvloeren zie je vooral bij winkels en bedrijven. Ze zijn prima bestand tegen vlekken van chemicaliën. Daarnaast kan deze vloer ook zware stoten van machines of meubels verdragen. Bovendien zijn ze ook zeer makkelijk te reinigen. Een nadeel van dit type gietvloer is dat hij snel kan scheuren bij onstabiele ondergronden.

Info en realisaties van expoxy gietvloeren vind je hier.

 

 

Troffelvloer in design woning 3) Troffelvloer

Een troffelvloer is een combinatie van zand met epoxy of PU-hars. Ze zijn erg geschikt als je een gietvloer wil combineren met vloerverwarming. Deze vloeren worden telkens afgewerkt in verschillende lagen. Met een troffelvloer haal je ongetwijfeld een echte eyecatcher in huis.

Meer informatie en foto’ van een troffelvloer vind je hier.

 

 

 

design vloer in betonstuc 4) Beton cire

Betoncire is een gietvloer voor mensen die gek zijn op de industriële look. Betonstuc is een mengeling van cement, hars, pigmenten en toeslagstoffen. Ze worden waterdicht gemaakt met een speciale coating. Beton cire kan dan ook perfect gebruikt worden in vochtige ruimtes zoals de keuken of de badkamer.

Realisaties met beton cire vind je hier.

 

 

 

 

 

Prijzen van moderne gietvloeren

Prijzen van gietvloeren zijn afhankelijk van de ruimte. Hoe groter de ruimte waarop die gietvloer moet geplaatst worden, hoe goedkoper de prijs per vierkante meter. Via deze pagina kan je prijzen op maat aanvragen bij gespecialiseerde bedrijven.

Design gietvloer
Design gietvloer